Predstavljamo vam Google Web Designer

Postavio Administrator datuma septembar 30th, 2015

google-web-designer

Istina je da danas svako može da se bavi web dizajnom, međutim malo njih mogu da se ozbiljno bave web dizajnom i zarađuju od toga. Nije sve u posedovanju najboljih programa za dizajn, znanju o HTML, CSS, JavaScript i ostalim jezicima, ima nešto i u stilu i osećaju za kreativnost. Sigurno ste čuli za Google Web Designer? Ako niste a interesuje vas, možete slobodno da se zavalite i pročitate ovaj kratak tekst o ovom neverovatnom programu.

Google Web Designer je besplatan program konstruisan za Windows, Mac i Linux operativne sisteme. Vlasnik ovog programa, kako mu i samo ime kaže je kompanija Google i služi za izradu interaktivnih HTML 5 ad banera kao i drugog interaktivnog HTML 5 sadržaja. Poseduje sopstveni GUI sa dizajnerskim alatima na koje možemo naići u svim dizajnerskim programima poput Photoshop-a ili CorelDraw-a. U te alate po kategorijama razvrstavamo u alate za tekst, fontove, oblike kao i 3D alate. U okviru projekata možete dodavati i komponente kao što su Google-ove mape i YouTube video klipove i uključivati pixel tracker-e za advertajzing poput DoubleClick ili AdMob koji se implementiraju na velikim ad serverima poput Google-ovog DFP-ja.

Sve u svemu, ovaj program daje dosta prostora onima koji žele da napreduju u dizajnu, olakšava im put ka izradi raznoraznih animacija i sadržaja, međutim toliko je fleksibilan da vas može naterati da u mnogome i preterate sa vašim dizajnom, s toga oprezno i na tenane proučavajte ovu još jednu sjajnu Google alatku, jer ćete se pre svega dobro zabaviti pored toga što ćete i dosta naučiti.


Jedno reagovanje na “Predstavljamo vam Google Web Designer”

  1. sasa kaže:

    lep tekst sve pohvale autoru

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vrati se gore