Najavljen novi Bootstrap 4

Postavio Administrator datuma mart 17th, 2016

Izrada sajtova za mobilne telefone - Bootstrap 4

Bootstrap je najpopularniji HTML, CSS i JavaScript frejmvork (framework) na svetu za razvoj prilagodljivih (responsive) sajtova na internetu. Drugim rečima, Bootstrap frejmvork za razvoj sajtova prilagodljivih za ekrane mobilnih uređaja pre svega kao i za sve veličine ekrana desktop računara, lap topova i tablet uređaja.

Bootstrap za svoju četvrtu godišnjicu planira da izbaci novu verziju Bootstrap 4 alpha. Ukoliko ste dosad koristili Bootstrap i njegovu verziju 3, znate otprilike kako se koriste njegove pre svega CSS klase, na koji način funkcionišu u interakciji sa JavaScript-om i HTML kodom. U novoj verziji našle su se mnoge modifikacije i promene Bootstrap-a i gotovo je nemoguće opisati svaku u ovom tekstu, međutim za vas smo izdvojili one najbitnije:
Poboljšan je grid sistem: U Bootstrap verziji 3, imali smo tri grid sistema, jedan za desktop/lap top ekrane (md), drugi za tablet uređaje (sm) i treći za mobilne uređaje (xs). U novoj verziji, taj sistem će biti znatno izmenjen, bolje će prepoznavati ekrane i biće znatno fleksibilniji od prethodne verzije.
Cards: Cards ili kartice su nove komponente u Bootstrap-u i one će služiti kao zamena za wells, thumbnails i panele.
Nove opcije za bojenje: Bootstrap 4 sadrži nove načine podešavanja gradienta, tranzmisije i senčenja i svi su smešteni u poseban CSS odnosno stylesheet odakle će se pozivati u HTML kodu.
Poboljšana interakcija sa IE8: U prethodnim Bootstrap verzijama javljali su se mnogobrojni bagovi kada bi se sajtovi sa kompleksnijim dizajnom otvarali u Internet Exploreru 8. Sada je sve prilagođeno tako da se sve akcije i pozivi bez problema učitavaju u ovom Majkrosoftovom pretraživaču.
Izmenjeni JavaScript priključci za IE8: Svi JavaScript priključci su ponovo ispisani za podršku IE8
I još mnogo toga: Forme, klase za margine, nove „utility“ klase i još mnogo toga očekuje se u najnovijem Bootstrap 4.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vrati se gore